top of page

Професор Володимир Смоланка вчергове ділився досвідом лікування невралгій із закордонними колегами

На початку осені у чеському місті Брно відбувся тренувальний курс Європейської асоціації нейрохірургів, присвячений нейротравмі та функціональній нейрохірургії. До участі у ньому долучилися й українські медики.

Освітній захід Європейської асоціації нейрохірургів є найпрестижнішим тренувальним курсом для молодих нейрохірургів у Європі. Цьогоріч він зібрав 250 молодих нейрохірургів із європейських країн, а лекторами обрали найкращих лікарів-практиків зі світовим іменем. Одним зі спікерів курсу став ужгородський нейрохірург, професор Володимир Смоланка.

Під час лекції «Мікроваскулярна декомпресія трійчастого нерва» професор Смоланка поділився своїм досвідом лікування невралгій у форматі “How I Do It” («Як я це роблю»). Варто зауважити, що за останні 10 років Володимир Іванович пролікував у Обласному клінічному центрі нейрохірургії та неврології більше 100 пацієнтів з невралгіями трійчастого нерва.

Окрім того, професор провів 8 дискусійних груп щодо лікування трійчастого нерва з колегами з Чехії (проф. Мартін Самеш) та Австрії (проф. Вільгельм Айснер).


Серед учасників курсів був і представник Закарпатського обласного клінічного центру нейрохірургії та неврології Володимир Володимирович Смоланка. Для молодого лікаря це перший курс із чотирирічного навчального циклу Європейської асоціації нейрохірургів. Розповідає:

«Більшість нейрохірургічних клінік Європи відправляють молодих нейрохірургів на чотирирічний цикл курсів та екзамен, який вони складають на останньому році навчання. Наявність сертифіката закінчення курсів та здачі екзамену (сертифікат FEBNS – Fellow of European Board of Neurosurgical Societies, – Авт.) вважається важливим досягненням у кар’єрі нейрохірургів та надає престижу його власнику. Адже закінчення курсів підтверджує відповідність знань лікаря європейським вимогам. Я лише розпочав цей шлях, але націлений успішно закінчити курси та успішно скласти іспит!»

Нагадаємо, що Володимир Іванович – єдиний український нейрохірург, котрий є постійним членом тренувального комітету EANS. У межах курсів тренувального комітету він навчає найкращих молодих нейрохірургів Європи вже дев’ятий рік поспіль.

Також варто зауважити, що серед українських нейрохірургів успішно закінчили тренувальні курси EANS та підтвердили високий рівень знань на екзамені лише декілька. Серед них два нейрохірурга ОКЦНН: к.мед.н. Смоланка А. В. та Гаврилів Т. С.

Алла Марчук,

Закарпатський обласний центр нейрохірургії та неврології

Пов’язані новини:

147 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page