top of page

Лікарі ОКЦНН представили власні напрацювання з хірургії епілепсії на курсах у Брно

З 22 по 26 січня 2018 року в чеському місті Брно відбувся інтерактивний курс з хірургічного лікування епілепсії “8th EPODES Basic Epilepsy Surgery Course”, на якому побували й лікарі Обласного клінічного центру нейрохірургії та неврології – лікарі-нейрохірурги А. В. Смоланка та В. В. Смоланка.


Учасники курсу


8th EPODES Basic Epilepsy Surgery Course – це інтерактивний курс з хірургічного лікування епілепсії, доопераційної діагностики, поверхневої та інтракраніальної ЕЕГ, радіологічної діагностики та психіатричних аспектів у пацієнтів, що підлягають хірургії епілепсії, і він є першим із циклу, що триватиме 3 роки. Цього разу під час зустрічі 48 лікарів із різних країн Європи та світу розглядали основні принципи хірургії епілепсії.

Під час проходження курсів представники ОКЦНН ознайомилися з досвідом колег та представили для дискусії два складні випадки з власного лікарського досвіду. Слухачі позитивно оцінили дії колег у хірургії епілепсії й звернули увагу на професійний підхід до хірургії епілепсії в Ужгороді.


Доповідає Володимир Смоланка

Лікар Володимир Смоланка зауважує: «Хірургія епілепсії – надзвичайно важлива галузь нейрохірургії. За статистикою, тільки у США близько 7 осіб з 1000 хворіють епілепсією, але приблизно у третини з них епілепсія не піддається консервативним методам лікування. В Україні ж хірургія епілепсії почала розвиватися років 5-7 тому, і наш центр був у числі перших в країні, де почали активно займатися хірургічним лікуванням фармакорезистентних видів цієї патології. Наразі у нас працює сильна команда нейрохірургів та епілептологів – це дозволяє комплексно оцінити стан пацієнта та ретельно відібрати саме тих, кому хірургія допоможе, бо ж запорукою успіху в лікуванні цієї хвороби є ретельне співставлення семіотики епілептичного нападу, даних ЕЕГ та радіологічних обстежень. Аналіз усієї цієї інформації дає нам змогу зрозуміти, наскільки ефективним буде нейрохірургічне втручання у кожному індивідуальному випадку!»

Епілепсія лікується і в Ужгороді знають, як її подолати.

Алла Марчук, Закарпатський обласний центр нейрохірургії та неврології

11 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page