top of page

Історія пані Оксани з Полтави

29 квітня 2024



До Обласного клінічного центру нейрохірургії та неврології звернулася пані Оксана з Полтави. Попередні обстеження показали, що у жінки гігантська внутрішньошлуночкова пухлина. Оперувати її потрібно було якнайшвидше, адже вона впливала на якість життя. Після ретельних пошуків та обговорень із сім’єю, жінка звернулася до професора Володимира Смоланки. 


«Усе починалося зі скарг на хиткість, ліва нога мене не слухалася, я спотикалася, падала, – пригадує пані Оксана. – Я сама лікар-терапевт, розуміла, що симптоми не бувають просто так. На МРТ виявили пухлину правої півкулі досить великих розмірів із важким доступом. Забила тривогу, шукали кращих лікарів і нам порадили Нейроцентр в Ужгороді: якщо їхати, то тільки сюди. Я знала, що все буде добре, читала відгуки про лікаря, молилася. Якщо є така клініка в Україні, то навіщо їхати кудись ще?».


Пухлина розташувалася у задньому розі правого бічного шлуночка. Щоб дістатися її, з допомогою нейронавігаційної системи виконали невеликий розріз та під контролем УЗД дісталися пухлини й тотально її видалили.


«Ця внутрішньошлуночкова пухлина – менінгіома гігантських розмірів – мала до 7 см у діаметрі, – розповідає проф. Володимир Смоланка. – Операція надзвичайно складна через локалізацію пухлини. Ми виконали невеликий розріз та з допомогою сучасного операційного обладнання змогли тотально видалити пухлину, що підтвердило післяопераційне МРТ».



Втручання виконували проф. Володимир Смоланка, лікар-нейрохірург Володимир Смоланка (мол.) та лікар-інтерн Олександр Яртим.


«У лікаря просто золоті руки, – каже жінка. – Уже ввечері я ходила, мене мотивували вставати вже наступного дня. Я знову відчувала свою ліву сторону – руку, ногу і могла ними керувати. Зрозуміла, що результат є. Зараз я аналізую і згадую, що симптоми проявлялися ще з 2022 року. Із моменту операції до виписки минуло 4 дні, а потім мене перевели на реабілітацію тут же при лікарні, щоб розходитися і відновити навички».



Пані Оксана та її чоловік відзначають: «Тут дуже злагоджена команда, це видно зразу – від молодших медсестер до лікарів. Нам є з чим порівнювати».

Для запису на консультацію лікарів ОКЦНН, телефонуйте: +38 (067) 521 60 72 або +38 (063) 866 38 68.

Обласний клінічний центр нейрохірургії та неврології

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page