top of page

До Дня боротьби з хворобою Паркінсона розповіли про недуг та провели заняття

13 квітня 2024


Понад 56 тисяч українців страждають на хворобу Паркінсона! Такі дані містяться в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ). Це в середньому 130 -150 пацієнтів на 100 тисяч населення – така статистика по Україні. В Ужгороді понад сто тисяч, то ж до півтори сотні хворих.



Наймолодшому пацієнту у Центрі неврології та нейрохірургії – 30 років. Ліків, нажаль, досі не винайдено від хвороби Паркінсона. Проте, медики наголошують, це не вирок. Симптоми можна зняти чи мінімізувати. Кілька занять на місяць з пацієнтами з хворобою Паркінсона проводять у Центрі неврології та нейрохірургії. Тут допомагають адаптуватися до симптомів і покращити якість їхнього життя. До прикладу, раз на два тижні з десяток пацієнтів відвідує заняття зі скандинавської ходи та адаптивної йоги.


З ними займається досвідчена тренерка Діана Касич. А ще під час занять жартують, сміються – всіляко сприяють виробітку дофаміну.


Лікарі нагадують, діагноз може встановити невролог. Консультація фахівця, всі необхідні лабораторні та інструментальні дослідження та послуги реабілітації в амбулаторних умовах – безоплатні в межах пакета «Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах». Крім того, Лікар-невролог може виписати електронний рецепт на «доступні ліки».



bottom of page