top of page

Що таке розсіяний склероз та як фізична активність допомагає йому протидіяти? (+ВІДЕО)


Розсіяний склероз часто асоціюється у людей із проблемами з пам’яттю. Це не так. Сьогодні, 30 травня, тренерка Діана Касич провела для наших пацієнтів заняття з адаптивної йоги. Приурочили його до Всесвітнього дня розсіяного склерозу.


Розсіяний склероз (РС) — це автоімунне захворювання, яке вражає нервову тканину. Ціль імунної системи полягає у захисті нашого організму від бактерій, вірусів, алергенів. А при автоімунних захворюваннях імунна система ніби переходить на сторону зла, забуває, що вона має робити, і починає атакувати організм людини, його тканини і органи. Фізичні вправи допомагають пацієнтам із цим захворюванням створювати нові нейронні зв’язки і допомагати своєму організму сповільнити хворобу.


Вогнища РС можуть бути у головному чи спинному мозку. Залежно від того, яка ділянка уражена, проявлятимуться і симптоми:

  • затерпання кінцівок,

  • порушення зору,

  • запаморочення,

  • слабкість у кінцівках,

  • порушення координації тощо.

При неврологічному огляді лікар може запідозрити, яка частина нервової системи уражена. Тоді потрібно зробити дообстеження з допомогою МРТ, щоб підтвердити зони ураження і визначити лікування.



Записуйтеся на консультацію неврологів ОКЦНН за телефонами: +38 (063) 866 38 68 або +38 (067) 521 60 72.

bottom of page