top of page

Що буде, якщо не лікувати чи неправильно лікувати епілепсію?

Оновлено: 13 трав. 2023 р.


Деякі люди роками мають епілептичні напади, бо або не лікують недуг зовсім, або після призначеного десятиліття тому лікування не коригували його з неврологом і вважають, що воно не допомагає. Чим небезпечна хвороба і чому її потрібно лікувати?


Передусім епілепсія небезпечна ризиком падіння, що може потягнути за собою як травми, так і смерть. Так само людина має ризики у побуті: судомний напад може статися під час прийому ванни і людина захлинеться, або під час приготування їжі, що може завершитися отруєнням газом чи пожежею, бо після нападу хворий міцно засинає.


Часто люди бояться, що медикаменти нашкодять печінці, але не думають про те, що хвороба накоїть із мозком.

Епілепсія без належного та підходящого лікування в будь-якому випадку заподіює шкоду організму. В людини можуть виникнути порушення пам’яті чи вторинні психічні розлади. У дітей часті судомні напади впливають на когнітивний стан — сприйняття, увагу, пам’ять, здатність розуміти та аналізувати інформацію.

Однозначно впливає це і на психологічний стан людей поруч — вони живуть у постійному стресі та напруженні.


Якщо у вас чи ваших близьких стався судомний напад, бувають запаморочення чи короткочасні втрати свідомості, телефонуйте на рецепцію ОКЦНН і записуйтеся на консультацію невролога-епілептолога.

+38 (063) 866 38 68; +38 (067) 521 60 72.
439 переглядів0 коментарів
bottom of page