top of page

Разом зі світилами отохірургії провели майстеркласи для лікарів-отоларингологів



На базі Центру нейрохірургії та неврології провідні отохірурги Кетрін Гофман з Німеччини та Олег Борисенко з Києва разом із нашими отоларингологами Віталієм Лешаком, Юлією Гаман і Тетяною Павлище виконали 16 найскладніших операцій, щоб поділитися досвідом із колегами із інших міст. Відбулося це в рамках майстеркласу «Актуальні питання діагностики та лікування хвороб середнього вуха».


До участі долучилися ЛОРи з Ужгорода, Мукачева, Львова, Івано-Франківська, Тернополя, Рівного, Вінниці та Києва.



Віталій Лешак готується до показової операції

Учасники майстеркласу протягом двох днів слухали лекції Олега Борисенка, Віталія Лешака та Івана Гринька. Разом лікарі виконали 14 оперативних втручань, які онлайн транслювалися в зал для учасників майстеркласу. Зокрема під час трьох із них пацієнти почули прямо на операційному столі.


Пані Кетрін Гофман прочитала лекції й також виконала дві показові операції. Одна з них — дитині з нейрохірургічним ускладненням отиту.


Оперує Кетрін Гофман

Приємно, що пані Кетрін Гофман відзначила високу якість нашого операційного мікроскопа. Розмір однієї зі слухових кісточок, стремінця, всього 3,5 міліметри і під нашим мікроскопом її було чудово видно — це одна зі складових успішного виконання втручання. Тож принагідно дякуємо ініціативі United24 за це обладнання.


Дякуємо всім учасникам майстеркласу за візит, конструктивні дискусії та цікаві запитання.


Лекція Олега Борисенка

Обласний клінічний центр нейрохірургії та неврології

bottom of page