top of page

Прийняли високоповажних гостей — делегацію представників Президента Франції

09 квітня 2024



Цими вихідними Закарпаття з робочим візитом відвідав спеціальний уповноважений Президента Французької Республіки з питань економічної допомоги та відбудови України П΄єр Ельброн.


Після зустрічі з представниками місцевої влади, П΄єр Ельброн у супроводі керівника служби спеціального уповноваженого Огюстена-Максенса Ронсена та заступника керівника економічного відділу Посольства Франції в Україні Яніка Хароніса відвідали Центр нейрохірургії та неврології. Директор Нейроцентру Андрій Смоланка показав гостям реконструйовану будівлю та детально розповів, як лікарня функціонує в умовах медичної реформи. Зокрема зазначив, що завдяки впровадженню принципу «гроші ходять за пацієнтом» вдалося збільшити бюджет закладу в 6 разів, порівняно з 2020 роком.



Однією з основних тем зустрічі була співпраця між Нейроцентром та університетською лікарнею французького міста Лілль в рамках ініційованого командою МОЗ міжнародного медичного партнерства. Бажання французьких лікарів допомагати Україні приємно вразило наших гостей. Андрій Смоланка розповів про хід спільного з французькими колегами проєкту з ендоваскулярного лікування мозкового інсульту та відмітив, що кінцевою метою проєкту є створення навчального симуляційного центру на базі нашого закладу.



Також обговорили розширення співпраці — нові проєкти стосуватимуться обміну досвідом для покращення діагностики захворювань нервової системи, а також розв'язання проблем ментального здоровʼя населення.



У підсумку пан Ельброн виявив готовність різносторонньо сприяти розвитку медичного партнерства нашої лікарні із французькими партнерами, а також залученню необхідних для цього інвестицій. Дякуємо за зустріч та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.


Обласний клінічний центр нейрохірургії та неврології

bottom of page